Hennig & illustra film


Hennig & Illustra film startades 2005 av Michaela Brådhe Hennig & Rex Brådhe. Båda grundarna har lång erfarenhet inom både film och teater. Vår huvudsakliga produktion är idag dokumentärfilm och televisering av teaterföreställningar.
Våra dokumentärer har alla haft mycket höga tittarsiffror.


michaela_bradhe_henning_color

Michaela Brådhe Hennig


Michaela Brådhe Hennig, har lång erfarenhet från både teater och film. Hon är utbildad till skådespelerska på Malmö Teaterhögskola och har även en examen i TV-regi och producentskap på IHTV (the Swedish School of Television). Sedan tio år driver hon, Hennig & Illustra film, ett bolag baserat i Helsingborg som främst producerar dokumentärfilmer och transmissioner av teaterföreställningar. Sedan dess start har Michaela producerat ett sextiotal titlar i lika genre. Hennig & Illustra film producerar återkommande film SVT.

I nuläget arbetar hon med två nya produktioner för SVT( K-special); Håll fast solen så min arbetsdag kan förlängas – en film om Astri Bergman Taube, samt en produktion för SVT Malmö, RallyJonna – om en ung kvinna som satsar på en professionell rallykarrär.

Under utveckling är också The laghing conductor – en film om den engelske dirigenten Andrew Manze.



Filmografi i urval:

Liten & Berömd, 2013-2014 – regissör/producent
Politik av Henning Mankell, 2013 – medproducent
En stjärt på himlen, 2011 – TV-regi
Streaplers & Evigheten, 2010 – medregissör/producent
Shakespeare – den absoluta sanningen, 2010 – producent
Världens grymmaste kvinna, 2009 – regissör/producent
Dansen i Storsätern, 2008 – medproducent
Sanna ögonblick, 2005 – regissör


Kontakta Michaela:

Mail: michaela@hennig-illustrafilm.se
Tel: +46(0)704-922252




rex_bradhe_color

Rex Brådhe


Rex Brådhe har producerat över 70 filmer i olika kategorier och genre. Han blev utnämnd att producera och regissera den allra första TV-dokumentären i HD för Sveriges Television Dansen i Storsätern 2008. I tio år arbetade Rex som producent och konsult för SVT. Där stod han bakom en rad uppmärksammade produktioner: bl a Light Studio, ett interaktivt utbildningsprogram för ljussättare (som både fick en Emma Award, Golden Eye och Guldklappan) och Sound Studio och SVT’s allra första 3D CD-ROM produktion, Piratdrottningens återkomst.

Rex har utbildat programledare och hållit föredrag i EU’s MEDIA programs regi; för multimediautvecklare på BBC London, ISL Paris och University of West England.

Idag arbetar Rex som producent och regissör på Hennig & Illustra film.

Han har just påbörjat arbetet med en efterföljare till succén Streaplers & Evigheten. Filmen har arbetstiteln Never again och handlar om fyra gamla rockgubbar som gått i pension, men som inte kan låta bli att spela och startar upp ett nytt band med livet som insats.

Rex arbetar även med filmerna Håll fast solen så min arbetsdag kan förlängas (SVT) och RallyJonna (SVT) i samarbete med Michaela Brådhe Hennig.


Filmografi i urval:

Liten & Berömd, 2013-2014 – medproducent (visas den 19 sept)
Politik av Henning Mankell, 2013 – regissör (sågs av 85 000)
En stjärt på himlen, 2011 – producent (250 000 tittare)
Streaplers & Evigheten, 2010 – regissör/producent (1,2 milj tittare)
Shakespeare – den absoluta sanningen, 2010 – regissör (110 000 tittare)
Dansen i Storsätern, 2008 – regissör/producent (625 000 tittare)
Sanna ögonblick, 2005 – producent
Det nya livet, 2004 – regissör/producent (425 000 tittare)


Kontakta Rex:

Mail: rex@hennig-illustrafilm.se
Tel: +46(0)704-538301

hennig_pro_logga



Andra produktioner i urval:



rallyjonna_chasing

RallyJonna – is chasing a dream – trailer

dansen_i_storsater_vimeo

Dansen i Storsätern 2006

the_laughing_conductor

The Laughing Conductor 2013
trailer - varldens grymmaste kvinna

Världens grymmaste kvinna 2007


Se ännu mer filmklipp på vår Vimeo-sida



vimeo_logga